Derfor skal du være varsom med rengøringen af din sofa

Uanset hvilke materiale din gule sofa er betrukket med, bør du rengøre sofaen forsigtigt. Hvis du for eksempel gnubber sofaen for hårdt med din klud, vil blot en lille plet kunne forvandle sig til et stort skjold.

Derfor anbefales det, at du benytter dig af duppe-teknikken, hvilket vil sige, at du altså skal forsøge at undgå på nogen måde at skue tekstilet. Derudover bør du være opmærksom på mængden af væde, du benytter. Kluden du bruger til at duppe sofaen med, skal være oprevet, men dog stadig en smule fugtig. Det anbefales ligeledes, at du bruger varmt vand, da det opbløder pletterne hurtigere.

Forebyggelse af pletter og snavs

Hvis du vil forsøge at forbygge eventuelle pletter på din sofa, bør du overveje at imprægnere din sofa. Imprægnering kan være enormt effektiv og findes til alle former for tekstiler, men du bør benytte dig af den imprægnering, der passer bedst til din sofas tekstil.

Der er stor forskel på, hvilke væsker der efterlader de mest irriterende pletter, heriblandt er rødvin den største synder. Skulle du dog komme til at spilde rødvin på din sofa, er der flere ting du kan gøre for få bugt med pletten.

Hvis du spilder rødvin på din sofa, bør du let tørre pletten af med rent vand. Herefter kan du benytte dig af kartoffelmel eller salt, da det suger den overskydende væske og farvepartikler op.

Når mel eller salt har fået lov til at sidde i et par minutter, kan du støvsuge pletten til den er blevet tør. Dernæst kan du benytte dig af samme rengøringsmetode, som tidligere nævnt, hvor du anvender universal pletfjerner, der duppes på pletten.

Her kan du hente hjælp

Skulle du stå med en sofa, der trænger en større overhaling, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan enten vælge at søge mod internettet, hvor du vil finde tonsvis af guides og YouTube videoer, der guider dig igennem rengøringsprocessen. På denne måde sikrer du også, at du ikke benytter dig af teknikker, som kan skade eller slide tekstilet.

Er du dog ikke den helt store rengørings-haj, findes der også mange rengøringsfirmaer, som beskæftiger sig med rengøring af sofaer. Firmaerne tager typisk ud til dit hjem, og dermed slipper du for at røre en finger. De fleste rengøringsfirmaer klarer sagerne til fornuftige priser, og derfor behøver rengøring af din sofa ej heller at vælte budgettet.