En grundlæggende guide til valg og anvendelse af akustikpaneler

Akustikpaneler er et af tidens store trends i boligindretningen og der findes efterhånden et stort udvalg af akustikpaneler at vælge mellem. Her får du tips og tricks til, hvordan du kan anvende akustikpaneler til at skabe et flot blikfang i indretningen og samtidigt forbedre dit indeklima.

Det er blevet utroligt populært at montere akustikpaneler i boligen og med god grund, for med akustikpaneler kan du både pifte din boligindretning op og samtidig forbedre dit indeklima markant.

Akustikpaneler er designet så de på optimal vis mindsker både rumklang og baggrundsstøj ved at panelets lameller bryder lyden i stedet for at reflektere den mens baggrundsfilten samtidigt absorberer lyd. Akustikpaneler er derfor et effektivt middel til at forbedre akustikken i et rum, og da akustikken spiller en vigtig rolle for dit indeklima, betyder en forbedring af akustikken også samtidigt en forbedring af dit indeklima.

Akustikpaneler findes i dag i utroligt mange forskellige smukke designs og der er derfor gode muligheder for at anvende akustikpaneler til at skabe netop det designudtryk du ønsker i din indretning. Ønsker du at skabe et naturligt look kan du eksempelvis anvende akustikpaneler i træ eller med trælook. Ønsker du at skabe et rustikt og/eller industrielt look, kan du anvende akustikpaneler med et metallisk look. Ønsker du et mere stilrent og minimalistisk look, kan du anvende ensfarvede akustikpaneler i hvid eller sort. Ønsker du at tilføje indretningen et farvestrejf kan du montere akustikpaneler i andre flotte farver.

Akustikpaneler kan opsættes på alle lige flader. De mest oplagte er at montere dem på loftet eller væggen, da det er store flader, som vi ofte ikke anvender til det helt store. Du kan vælge at beklæde en hel væg eller hele loftet med akustikpaneler, men du kan også vælge kun at dække en del af væggen eller loftet og på den måde skabe zoner i indretningen. Eksempelvis kan du i soveværelset på denne måde anvende akustikpaneler til at skabe en sengegavl.