Gode rad til den trætte forælder

Er det blevet hårdt at være nybagt forælder? Du har måske flere små børn derhjemme, som alle gerne vil have din opmærksomhed og som kræver din omsorg hele tiden. Du har måske ældre børn, som er i dagtilbud om dagen, men du har stadig den helt lille derhjemme, og derfor er det helt forståeligt, hvis du er lidt ekstra træt. Du kan derfor læse med her, hvor du får nogle bud på, hvordan du måske kan komme trætheden lidt til livs. 

En dejlig slyngevugge  

Du har helt sikkert hørt om en slyngevugge før, og det kan sagtens være investeringen værd. Den bedste slyngevugge er helt konkret en vugge, som vugger barnet. Slyngevuggen er et godt redskab i løbet af dagen, hvis barnet skal være under opsyn. Det beroligende ved en slyngevugge for barnet er, at bevægelserne, den laver, minder barnet om tiden i mors mave. Derfor er en slyngevugge en god måde at give barnet tryghed og du kan måske være heldig, at få et par ekstra timer på øjet. 

Massage og selvforkælelse 

Der er næppe nogen tvivl om, at man godt kan blive træt af at være forælder. Selvfølgelig ikke fordi man vil undvære barnet, men sindet og kroppen kunne måske godt bruge noget selvforkælelse. Derfor kan du overveje at købe en massagestol, som med det samme kan påføre dig den ultimative forkælelse. Det, at få massage, er nemlig gavnligt i forhold til at reducere stress, hvilket du måske mærker en smule som forælder? 

Sov når dit barn sover 

Husk at søvn er meget vigtigt for både dig og dit barn. Oftest så sover barnet kun 2-3 timer ad gangen. Derfor er det vigtigt, at du også hviler dig, når barnet hviler sig. Uden søvn bliver du hurtigere træt og irritabel. Du kan også koble af på sofaen – det vigtigste er, du får slappet af.