Lær at finde de perfekte vine

Det kan være svært at vide meget om vin, hvis man ikke er den regelmæssige vindrikker, eller generelt aldrig har gået op i hvilken slags vin man drikker. Nogle køber den billigste flaske, mens andre bare gætter sig frem, disse måder er helt fint at drikke på, men hvad gør man hvis man skal servere vin til middagsselskab? Og hvad gør man hvis der skal serveres vin til fester? Der er mange ting at tænke over, passer det til maden? Kan gæsterne lide det? Er budgettet nok til at købe gode vin? Der er simpelthen bare nogle vine der rammer de fleste, og derfor kan det være en god ide at købe de slags vintyper, som de fleste kan lide. Det vil sige at vinen hverken skal være for kraftig eller for syrlig. Du kan nemt spørge den nærmeste vinekspert, hvilke vine der passer bedst til den planlagte mad, du havde tænkt at servere gæsterne, men altid en god ide at have menuen klar på forhånd.

Der findes mange interessante vin smage til forskellige begivenheder, og hvis du på forhånd har planlagt at holde julearrangementer, mortensaften, julefrokoster samt juleaften, eller måske bare andre vinteraftener, som indebærer vintermad, så kunne barbera d’alba, være et godt bud. Denne bestemte vintype kunne være et godt bud på servering til dine gæster. Barbera d’alba er en type vin som vil passe exceptionelt godt med klassiske gryderetter, og retter der har været langtidssimret. Klassisk grydestegt kylling eller klassiske anderetter, med den søde smag kan passe særdeles godt med denne slags vin. Så barbera d’alba er et godt bud, hvis du skal servere noget lignende.

Find det rigtige vinglas

Det er meget vigtigt at have de helt rette glas. Find ikke de helt små vinglas frem, men de helt store der vil passe til vinen bedst.

Fortæl om vinen

Det kan altid være en fin og god ide at snakke om selve vinens smag og det mad der komplimenterer din valgte vin.