Ondt i fødderne

Driller dine fødder dig? Altså ikke på den gode måde?  Oplever du måske at en arbejdsdag i dine ellers flotte sko medfører en aften med fødder og ben opad for at dulme smerterne og ømheden? Så kan jeg berolige dig med, at du er ikke den eneste – hvis det da ellers kan være en trøst!

Ondt i fødderne  er efterhånden en folkesygdom, som rigtig mange må slås med dagligt. Nogle giver skomoden skylden, andre vil have kortere arbejdsdage men grundlæggende og for manges vedkommende, så skyldes ondt i fødderne en skæv fodafvikling. Op mod 80% af verdens befolkning går skævt på deres fødder – det der kaldes pronation og supination. Årsagen kan være en medfødt skævhed men kan også udvikles igennem årene ved f.eks. det forkerte fodtøj og mange timers stående og gående timer på arbejde. Så ja, begge dele kan godt få skylden. MEN heldigvis er der gode muligheder for at UNDGÅ at have ondt.

Løsningen er ligetil

Som med alle muskler i kroppen, så kan føddernes muskler og sener også godt lide at have bevægelsesfrihed. Derfor kan det for det første være en god idé ikke at gå i for stramt fodtøj for længe og dernæst er det klogt ofte at skifte fodtøjet ud – gerne flere gange dagligt hvis man har stående og gående arbejdsopgaver. Men ud over det, så kan et par korrigerende indlægssåler i fodtøjet være med til at give den nødvendige support, stabilitet og bevægelsesfrihed. Her er det danske mærke Align Footwears indlægssåler en optimal løsning til netop at undgå at have ondt i fødderne. De har nemlig en patenteret tre-punktsteknologi, som vil give plads til at styrke fødderne da støttepunkterne sidder på siden af indlægssålens hæl og ikke under foden. Sidstnævnte vil nemlig blot forhindre den ønskede bevægelsesfrihed og resultere i yderligere ømhed og smerter. Du har mulighed for at afprøve disse indlægssåler i 2 måneder ganske gratis – så det er da en ligetil løsning.