Skab orden i kokkenet

Du kender det sikkert rigtig godt. Køkkenet er som oftest fuld af forskellige madvarer, rester og ingredienser. Måske har du noget rismel til at stå, fra dengang du for fem år siden bagte en glutenfri kage til din nabo. Eller et underligt indisk krydderi fra den ene gang, hvor du forsøgte dig med en indisk risret. Hvis du synes det hele kan virkelig kaotisk, så læs med her og få råd til, hvordan du med smarte klistermærker let kan skabe orden i dit lille køkkenkaos.

Brug klistermærker til at finde vej

Klistermærker kan du bruge til at markere alle dine bøtter og madvarer med. På den måde ved du, hvad der præcis er i bøtterne, og hvor gamle de er. Du kan også skrive navnet på dine krydderier på toppen af krydderidåsen. Så slipper du for at hver gang at skulle løfte krydderidåserne op af skuffen for at læse på mærkaterne, men kan blot åbne køkkenskuffen og kigge ned på toppen af dem – dét er smart. Du kan også bruge klistermærker på køleskabshylderne, hvor du kan skrive på hvilken hylde mejeriprodukterne skal stå, hvilken kødpålægget skal stå på, og at skuffen skal være fuld af grøntsager. Så kan resten af familien heller ikke tage fejl af dit system.

Hjælp hinanden med at finde rundt i køkkenet

Ikke nok med at skabe orden på dine ingredienser og krydderier, så kan klistermærkerne også bruges til at markere dine rester. Du kan bruge klistermærker til at skrive dato på de rester, som du gemmer, så du ikke er i tvivl om, hvor længe resterne har ligget i fryseren eller i køleskabet. Du kan også bruge klistermærkerne på børnenes madpakker, så Lukas ikke kommer til at tage Sofias madkasse med hamburgerrygmadder over i skolen. Klistermærker har rigtig mange anvendelser i dit køkken, så smut ind og bestille en ordentlig omgang.