Skal dit barn pa efterskole

Hvis du går og overvejer at sende dit barn på en idrætsefterskole, kan det være en god idé at starte med at tænke over, hvilken idrætsgren dit barn interesserer sig for. Der findes et bredt udvalg af idrætsefterskoler, som tilbyder alt fra fodbold og håndbold til gymnastik og ridning. Derfor kan det være en god idé, at du undersøger, hvilke idrætsgrene de forskellige idrætsefterskoler tilbyder, så du kan finde en, der passer til dit barns smag.

Undersøg efterskolerne nærmere

I den store jagt på efterskoler du har fundet, kan du begynde at undersøge, hvilke efterskoler der har gode faciliteter og tilbyder et godt læringsmiljø. Du kan læse om de forskellige efterskoler på deres hjemmesider og finde information om, hvilke faciliteter de har, og hvilke lærere og trænere der underviser på skolen. Det kan også give dig en lille indsigt i hvordan hverdagen er på efterskolen. Derudover kan du også overveje beliggenheden af efterskolen, fx hvis du ønsker at dit barn skal være tæt på familien og vennerne, kan du finde efterskoler i nærheden af jeres bopæl. Hvis du og dit barn derimod ønsker, at hun/han skal opleve noget nyt og være væk fra hjemmet, kan I overveje en efterskole i en anden del af landet. Men husk at have dit barn med i hele processen, da det er trodsalt han/hun som skal gå på efterskolen.

Efterskolernes dag

Det er også en god idé at besøge de forskellige efterskoler til efterskolernes dag, så du og dit barn kan få en fornemmelse af, hvordan det er at være på skolen, og om det føles rigtigt. Du kan tale med lærerne og trænerne, se faciliteterne og måske endda besøge en idrætstime eller træning.

Endelig er det en god idé at tage en snak med andre forældre og elever, der allerede har erfaring med at gå på efterskolen.