Skal jeg have rødvinsglas en guide til de forskellige slags rødvinsglas

Når man skal servere eller drikke en god flaske rødvin, er rødvinsglasset en vigtig faktor. Men hvilket rødvinsglas skal man egentlig vælge? Der findes mange forskellige slags rødvinsglas, og de har hver deres formål og egenskaber. Derfor kan det være svært at finde det perfekte rødvinsglas, der passer til ens smag og behov. Læs mere og bliv klogere på de forskellige slags rødvinsglas, så du kan træffe det rigtige valg.

Bordeauxglas

Bordeauxglas er kendt for deres høje stilk og store kumme. De er ideelle til kraftige og tanninrige vine som Bordeaux og Cabernet Sauvignon. De store kummer giver plads til at vinen kan ilte, så de komplekse aromaer kan frigøres. Den høje stilk gør, at man kan holde glasset uden at varme vinen op med hænderne.

Burgundglas

Burgundglas har en større kumme og en kortere stilk end Bordeauxglassene. De er perfekte til vine med en lavere tanninindhold og højt syreniveau som f.eks. Pinot Noir og Chardonnay. Den store kumme giver plads til, at vinen kan ilte og fremhæver de delikate aromaer af frugt og krydderier. Den korte stilk gør, at man kan holde glasset i hånden og varme vinen op, så de komplekse aromaer kan frigøres endnu mere.

Universalglas

Universalglas er, som navnet antyder, det mest alsidige valg, som kan anvendes til flere forskellige typer af vine. Disse glas har normalt en større kumme end Bordeauxglassene, men ikke så stor som Burgundglassene. De kan bruges både til kraftige og tanninrige vine samt lettere og mere aromatiske vine. Denne type af glas er også et godt valg for dem, som ikke ønsker at investere i forskellige slags vinglas.

Zinfandelglas

Zinfandelglas minder meget om Bordeauxglas, men med en lidt smallere kumme og smallere åbning. Dette glas er det bedste valg til krydrede og frugtagtige vine som Zinfandel og Syrah. Glassets form gør, at vinen bliver dirigeret op til ganen, og dermed fremhæver dens frugtagtige smag.

Tempranilloglas

Tempranilloglasset er et smalt, højt glas med en smal kumme, hvilket gør det til den perfekte løsning til fyldige vine som Tempranillo og Rioja. Glassets form gør, at vinen bliver dirigeret direkte til tungen, og dermed fremhæver dens frugtagtige og krydrede smag.

Valget af det rigtige rødvinsglas kan have stor indflydelse på smagsoplevelsen. Det er vigtigt at vælge det rigtige glas, der passer til den type rødvin, som man ønsker at drikke og servere. Hver type glas har sine egne unikke egenskaber og formål, og det er værd at investere i et godt sæt af rødvinsglas, så man kan nyde sin rødvin på den bedste mulige måde. Vælg mellem Bordeauxglas, Burgundglas, Universalglas, Zinfandelglas eller Tempranilloglas alt efter, hvilken vin du skal servere eller drikke.