Snerydning og saltning så undgår du at falde

Vinter er en smuk sæson, hvor sneen gør alt så idyllisk, men omvendt kan vinteren også være farlig, hvis man ikke tager forholdsreglerne til hjerte. Snerydning og saltning er to nødvendigheder for at undgå uheld som ligger og venter på en. I dette blogindlæg vil vi tage dig igennem hvad du skal have i baghovedet i forbindelse med snerydning og saltning, samt hvordan du undgår at falde og skade dig selv og andre.

Hvornår skal du rydde sne?

Det er vigtigt at vide hvornår man skal rydde sne. Hvis sneen falder i løbet af dagen, er det en god idé at rydde inden mørket falder på – især hvis sneen er faldet i store mængder, eller hvis sneen er glat og tung. Hvis sneen falder om natten kan man vente med at rydde sneen indtil morgen, men skal stadig være opmærksom på at undgå at falde. Føler du at du har behov for at investere i en snerydder, bør du overveje dine optioner omkring køb af en manuel eller en motoriseret maskine. Hvis du bor et stat der sjældent rammes af snevejr, er det måske ikke nødvendigt at investere i en motoriseret snerydder. En manuel snerydder giver også motion samtidig med at sneen ryddes.

Saltning

Saltning kan være en stor hjælp til at undgå at falde, men det er vigtigt at være opmærksom på at salt ikke er det vidundermiddel, som kan smides på al sne. Fugtighed og temperatur skal være rigtige for at salt kan være effektivt, og temperaturen bør ligge mellem -10 og 5 grader celsius. Hvis temperaturen er for høj eller for lav vil salt ikke have samme effekt. Det er en god idé at have en taktik når sneen skal ryddes. Rytter du sne foran dig selv, undgår du at rydde den samme sne flere gange, og risikoen for at falde mindskes også. Det er også altid en god idé at starte med indkørslen, da det er ofte her, hvor bilen parkeres. Har man været ude at køre omkring er det også en god idé at rydde sne på pladsen hvor bilen stod, da sneen kan fryse om natten, og bilen kan blive fundet i en rutsjebane.

Undgå at falde

Det er desværre aldrig en garanti for at undgå at falde, selvom alle forholdsreglerne er taget i betragtning. Derimod bør man være opmærksom på hvad man har på fødderne og hvordan man tager sig af ujævne områder. Vintersko med god trædeflade eller støvler med skridsikkert materiale, kan give en større chance for at stå godt fast. Ujævne overflader som trapper eller skråninger kan også give en større fare for at falde, og det kan være en god idé at undgå eller skridsikre områderne. Snerydning og saltning er ikke just det sjoveste emne at forholde sig til. Men tags man forholdsreglerne på sig, kan man undgå at falde og skade sig selv og andre. Det er vigtigt at man ved hvad man skal gøre før og efter snefald, bruger selv den rigtige snerydder, og salt hvad der er tilrådeligt. Det er også vigtigt at have en taktik til snerydningen, så snerydningen bliver gjort mere effektivt og man undgår at rydde samme sne flere gange i træk. Glem ikke at tænke på sine sko og undgå at falde på ujævne overflader som trapper eller skråninger, når du laver din snerydning og saltning. Med disse tips kan man nyde vinteren uden de ekstra faresignaler, der følger med sne og isglatte overflader.